Tanden wisselen

Het begon met onze tandartsafspraak deze zomer. Ik heb de mazzel dat allebei de jongens graag naar de tandarts gaan. Zelfs mijn oudste die er standaard een tandsteenbehandeling bij krijgt. Maar onze tandarts doet dat zo leuk, dat ze er graag gekomen. Bij onze peuter is het tandentellen en met het spiegeltje kijken. Bij onze 5-jarige omvat het dus wat meer. En deze dag kwam er een mededeling bij. Je voorste tanden beginnen wat los te zitten.

In de avond dacht ik: ‘ laat ik zelf eens even voelen’. En ja hoor, vooral zijn rechtenondertand wiebelde. Hij vond het zelf maar wat interessant. Iedere dag ging die tand wat losser zitten. En dan wordt er wel wat van je geduld gevraagd. Want vanaf dat moment gaat het alleen nog maar om die tand. “Mama, kijk eens hij zit los he”, ” Mama kijk ik kan hem met mijn tong bewegen.”  “Mama zou ik hem eruit kunnen trekken?”. “Mama doet dat zeer als hij eruit komt?” “Mama wat als ik hem doorslik als ik slaap?” In totaal duurde dit twee dagen. Dat lijkt niets, maar twee dagen vol op die tand maakte dat ik het er het liefste zelf uit zou trekken.

Tot die avond na het judo. Hij kon de tand nu bijna helemaal op zijn kop draaien. “Mama je mag het er wel uit halen”. Ik deed een poging maar toen hij ‘au’ zei stopte ik. ” Een tand wisselen hoeft niet zeer te doen”, zei ik tegen hem. Hij nam er geen genoegen mee. Na drie keer flink wiebelen had hij het te pakken. Ik zag mijn klein man gigantisch groeien. Wat was hij trots op dat kleine tandje in zijn handen en dat gat in zijn mond. De dag erna ging het bandendoosje (dat ik inmiddels had opgezocht) mee naar school om het aan zijn klasgenootjes te laten zien. Supertrots!

Momenteel zit tand nummer 2 los. Gelukkig komt op de andere plek zijn grote-mensentand door zodat hij niet met gigantisch fietsenrek zit dadelijk. Eigenlijk valt het me nu niet eens meer op.

Tanden wisselen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s