Eerste schooldag

Inmiddels zijn we in het zuiden van het land alweer anderhalve week naar school. En begint er, ondanks de bloedhitte, weer ritme in de dagen te komen. School is begonnen en de lessen tuimeljudo zijn ook weer van start.

De allereerste schooldag van het jaar is toch wel een dingetje. Een paar dagen van tevoren hadden we het al over het beginnen in groep 2. En vooral dat er dan meer ‘werkjes’ zouden zijn. Daar had mijn kleuter ontzettend veel zin in, maar hij vond het ook wel een beetje spannend. Maar vooral het zien van zijn vriendjes op school, een ook kijken hoe het was nu een van zij  beste vriendinnetjes naar groep 3 ging. Bij aankomst was het redelijk chaos. De ouders mochten wat langer op school blijven, maar wat nu precies de bedoeling was….ik had geen idee.

Eerst maar eens gaan kijken naar zijn nieuwe plekje in de klas. Hij mag aan de hogere tafeltjes zitten (gelukkig, want hij begon redelijk groot te worden voor de groep 1 stoeltjes en tafels) Hij mag achterin de klas zitten samen met nog 3 kindjes uit groep 2. Ik wilde naar buiten lopen en terwijl ik al aan het zwaaien was bleek dat we in de gezamenlijke ruimte nog wat mochten drinken. Dus terug de klas in, mijn kleuter gehaald en naar de aula. Daar was het chaos! Kletsende ouders, rennende kinderen en wegkruipende kleuters die de eerste dag toch al spannend zat vonden. Na een bekertje schoolkoffie en ranja voor mijn kleuter en peuter (die zijn ogen uitkeek) toch weer terug naar de klas, waar het gelukkig een stuk rustiger was. Mijn oudste had er zin in, dus ik gaf hem een kus, zwaaide hem uit en ging met een gerust hart naar huis.

In de avond was het tijd om de dag even door te nemen. Iets wat ik al doe sinds hij kan vertellen en wat hij fijn vindt (als we het vergeten, dan herinnert hij ons er wel aan). Het eerste was hij zei: ” Mama, ik heb niet gerekend vandaag.” Alsof dat een ding zou zijn. Ik vroeg hem wat hij wel gedaan had. “Stempelen met letters”. Hij vond het leuk om zijn vriendjes weer te zien en had een fijne dag gehad. “Morgen ga ik wel rekenen, maar ik weet niet of ik dat kan.” Ik legde hem uit dat je daarom naar school gaat zodat je het leert, en het daarna wel kan. En dat de juf tegen ons had gezegd dat hij goed kon rekenen. Dus dat het allemaal wel goed zou komen. Daarna heb ik hem er niet meer over gehoord. Inmiddels zijn we dus anderhalve week verder. Hij heeft iedere dag weer zin om naar school te gaan. En ik heb nu alweer het idee dat hij een beetje kleuter kwijt is.

Eerste schooldag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s