Grote sprongen

Het is een periode van grote sprongen hier. Dus het trotse gevoel richting de jongens stapelt zich op. Mijn peuter is ineens volop aan het praten, maar daarbovenop wilde hij anderhalve week geleden ineens zijn luier niet meer aan. ” OK, maar dan moet je dus naar de wc”, vertelde ik hem. Hij knikte dat hij me begreep. En eigenlijk gaat het sindsdien buitengewoon goed. Hij heeft nog wel wat ongelukjes er tussen. Maar meestal red hij het met twee onderbroekjes op een dag (oftewel 1 ongelukje) Tijdens zijn middagslaapje blijft hij ook droog. Het voordeel met het warme weer is dat hij nu ook buiten op het potje kan gaan zitten. Sinds een paar dagen geeft hij aan dat hij naar de wc moet als ik het hem vraag. We zijn overdag dus uit de luiers!

De oudste maakt sprongen met zijn zwemles. Vandaag besloten peuter en ik mee te gaan om eens te kijken wat hij al kon. Zijn vader is zwemleraar dus meestal is de zondagochtend goed voor privéles. Vandaag zwom hij voor het eerst zonder hulpmiddelen naar de overkant (korte kant) van het bad. En dat herhaalde hij daarna nog een paar keer aangemoedigd door een overenthousiaste moeder. Ook dook hij spullen op vanaf de bodem. Het is heerlijk om hem zo vrij in het water te zien. En ik vind het fijn dat er al aardig wat zelfredzaamheid in zit.

Daarna besloot peuter dat het tijd was om zelf te fietsen (op zijn driewieler). Voor het eerst krijgt hij makkelijk de trappers rond. De kinderfiets die we hebben staan is nog net iets aan de grote kant. Maar ook hij zet stappen naar meer vrijheid. Het is een heerlijke tijd met twee jongens die elkaar aansporen tot het nemen van nieuwe uitdagingen! (En soms wat oudere, als je kleuter ineens besluit dat hij ook best op een potje kan plassen).

Grote sprongen

Een gedachte over “Grote sprongen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s